INFORMAČNÍ PANEL |
---|
Hledáme moderátory pro toto fórum.
|
Časopis DODOKAPS
Všechny časopisy
Moderátor: Nemo54
Re: Časopis DODOKAPS
od Nemo54 » 19 zář 2018, 10:38
NÁZEV: MĚDĚNÁ BAŽINA
AUTOR: Benjamin Boeters
ILUSTRACE: Alois Křesala
PŘEKLAD: xxxxxxxxxxx
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 72 / 1996
POPIS: Tenkrát mne našel místní kůžičkář Richards u Lazy Creek na písku. Prý jsem lezl po břiše k vodě. Asi jsem se chtěl napít, ale chyběla mi síla. „Kluk je hotovej,“ usoudil Richards, a odtáhl mne od vody, takže jsem se nenapil. Richards je jednoduchý člověk, moc rozumu nenabyl, ale lotr není. Nenechal mě tam, abych zdechl, shodil ze zad balík kožek, natáhl se pro mě a přes rameno mě donesl do Silver Cliftu. Pak mě složil doktorovi Wallisovi na práh domu a křikl dovnitř, aby sebou Doc hnul, jinak že zhebnu.
JAZYK: CZ
POČET STRAN: 36
westernový příběh, PDF-4.48 Mb, JPG-41.6 Mb, DjVu-2.65 Mb, DOCX-5.73 Mb
- Kód: Vybrat vše
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět obsah kódu. Pro zobrazení se prosím přihlas nebo zaregistruj.
POZOR! NEPŘEJI SI, ABY BYLY MNOU VLOŽENÉ VĚCI KÝMKOLI VKLÁDÁNY NA DIGI, TOTO STAČÍM SÁM!!!
od Nemo54 » 19 zář 2018, 10:39
NÁZEV: SNĚŽNÁ PLANINA
AUTOR: Trevor Hopkins
ILUSTRACE: Alois Křesala
PŘEKLAD: xxxxxxxxxx
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 73 / 1996
POPIS: Toho roku přišla zima prudce a nenadále. Bez obvyklého přechodu, který bývá v horách nejkrásnějším ročním časem, bez jakéhokoliv varování. Pestrobarevný podzim byl krátký, stromy byly ještě plné listí, když se přihnaly první vichřice, rvaly listí, hnaly ho po pláních a plnily jím rozeklané soutěsky. Na zelené listy dopadaly první vločky sněhu. Obvykle přišlo po takovém záchvatu zimy ještě tání, ale tentokrát zima udeřila definitivně a s takovou silou, že i otrlí horalé kroutili hlavami a s obavami očekávali věci příští.
westernový příběh, PDF-4.13 Mb, JPG-36.3 Mb, DjVu-2.26 Mb, DOCX-6.81 Mb
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět obsah kódu. Pro zobrazení se prosím přihlas nebo zaregistruj.
POZOR! NEPŘEJI SI, ABY BYLY MNOU VLOŽENÉ VĚCI KÝMKOLI VKLÁDÁNY NA DIGI, TOTO STAČÍM SÁM!!!
od Nemo54 » 26 črc 2019, 22:37
NÁZEV: ČERNÝ JEZDEC
AUTOR: William Crown
ILUSTRACE: Tomislav Utěšil
PŘEKLAD: xxxxxxxxxxx
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 37 / 1993
POPIS: Žhavé slunce se konečně rozhodlo ukončit svou celodenní pouť a na vyprahlou zem dolehly večerní stíny. Na to, že byl podzim, stále panovalo neuvěřitelně horké počasí, které vyčerpávalo lidi i zvířata. Dobytek se stahoval k poloprázdným napajedlům a farmáři marně každý den vyhlíželi nadějný obláček, z kterého by alespoň krápalo. Úroda už byla pod střechou, blížil se den, kdy na farmách zůstanou jen stálí pracovníci a ti, kteří pomáhali při sezónních pracech, potáhnou dál jako stěhovaví ptáci.
westernový příběh, PDF - 3.91 Mb, DjVu - 1.56 Mb, DOCX - 0.43 Mb
od Nemo54 » 26 črc 2019, 22:38
NÁZEV: POBUDA
AUTOR: Jack Andrews
ILUSTRACE: Jan Štěpánek
PŘEKLAD: xxxxxxxxxxxx
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 39 / 1993
POPIS: Joe Nantwich seděl v temnotě špeluňky, kterou v Brewenu nazývali s úsměškem vězením, za to, že vybrakoval kapsy mrtvého Bena Probsta. Bena kdosi střelil ze zálohy právě v okamžiku, kdy celý žhavý na hlt pálenky vstupoval s rozzářenou tváří do saloonu. Střílel někdo zvenku a všichni, kdo popíjeli uvnitř, se vyhrnuli ven. Někteří stíhat vraha, jiní jen ze zvědavosti. Když stáli před saloonem, i ti nejbázlivější, kteří se loudali, aby je nepotkala zákeřná kulka, sáhl si Joe do kapes mrtvého.
westernový příběh, PDF - 2.43 Mb, DjVu - 1.11 Mb, DOCX - 0.33 Mb
od Nemo54 » 13 črc 2021, 13:04
NÁZEV: TEXASKÁ POMSTA
AUTOR: Al Jourmont
ILUSTRACE: xxxxx
PŘEKLAD: xxxxx
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 01 / 1991
POPIS: „Tas, hombre!“ Mladík s unavenou tváří udiveně povytáhl zaprášené obočí. Pomalu se odpoutal od barového pultu. Ti, co stáli nejblíž, mohli potvrdit, že jeho modré oči byly bez výrazu, nebezpečně klidné. Ruce však zůstávaly nadzvednuté nad kolty v otevřených pouzdrech. Jack Dalton opakoval výzvu a klopýtavými kroky opilce se blížil k cizinci. Váhání soka posílilo alkoholem nabytou odvahu.
POČET STRAN: 36 / 115
western, PDF - 3.05 Mb, DjVu - 1.62 Mb, DOCX - 0.90 Mb
od Nemo54 » 13 črc 2021, 13:04
NÁZEV: KRVAVÁ DÁMA
AUTOR: P.T. Burdock
PŘEKLAD: xxxxxxxxxxxx
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 02 / 1991
POPIS: První živá duše, na kterou v Dodge City narazíš, bude tutově mrtvola.“ „Nebo zhasne dřív, než na ni stačíš promluvit,“ varovali mě přátelé, než jsem se vydal do Dodge vyšetřovat vraždu šerifa Harrimana. Nejsem už žádný greenhorn, aby mi dokázali nahnat strach, ale dobře jsem věděl, kam jedu, V Dodge City jako by odjakživa platily docela jinačí zákony než v ostatních sto padesáti tisících městech Unie. A já nevěděl, jaké.
POČET STRAN: 36 / 100
western, PDF - 5.58 Mb, DjVu - 2.51 Mb, DOCX - 0.88 Mb
od Nemo54 » 13 črc 2021, 13:05
NÁZEV: ŠERIF DEAN ASTON
AUTOR: Al Jourmont
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 03 / 1990
POPIS: Oblak prachu rostl a houstl. Stále zřetelněji bylo slyšet křik vozků, jejich nepřestávající pobídky ke zrychlení tempa spřežení i časté vzájemné nadávání, když někdo někomu třeba jen trochu překřížil cestu. Jen jezdci armádního oddílu, který doprovázel velký náklad státních cenin a peněz, byli zticha a pátravě se rozhlíželi po kraji.
POČET STRAN: 36 / 105
western, PDF-4.46 Mb, DjVu-2.21 Mb, DOCX-0.43 Mb
od Nemo54 » 13 črc 2021, 13:06
NÁZEV: JEZDCI Z LLANA ESTACADA
AUTOR: F. B. Walsh
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 04 / 1990
POPIS: Ranč D v kroužku stál v širokém zeleném údolí na jižním svahu Black Range v Novém Mexiku. Měl dostatek vody, údolí bylo chráněné před suchými větry vanoucími z Jižní Arizony. Založil ho táta v padesátých letech. Tehdy byl kraj neustále zavlékán do válek s Apačskými kmeny. Dnes je klid, ale vyprávění o těch časech stále ...
POČET STRAN: 36 / 90
western, PDF-4.54 Mb, DjVu-2.29 Mb, DOCX-0.94 Mb
od Nemo54 » 13 črc 2021, 13:07
NÁZEV: TENKRÁT V ARIZONĚ
AUTOR: Zane Thompson
ZDROJ: nakladatelství Olympia Praha č. 40 / 1993
POPIS: Jezdec, který se to poledne nalézal v poušti rozpálené jako plotna, co chvíli sahal po vaku s vodou. Žízeň se mu však nedařilo uhasit. Měl pocit, že čím více pije, tím větší je mu horko. Důvodem jeho prachbídné nálady ...
POČET STRAN: 36 / 93
western, PDF-1.92 Mb, DjVu-1.25 Mb, DOCX-0.47 Mb