Westerny, dobrodružné a jiné
Veškerá literatura v českém nebo slovenském jazyku
Moderátor: Nemo54
Re: Westerny, dobrodružné a jiné
od Nemo54 » 09 bře 2024, 18:46
NÁZEV: STŘÍBRNÝ HŘEBEC
AUTOR: V.E. Roe (Vingie Eve Roeová)
ILUSTRACE: Mirko Čermák
PŘEKLAD: xxxxx
ZDROJ: vydavatel ''KVÁDR'' spol s r.o. Praha , Romány do kapsy č. 319 , vydaný 18.07.1941
POPIS: Písčitou cestou, vedoucí k Sundown Gapu, se blížil jezdec v košili khaki a kalhotách. Jel krokem, ruce složené na sedlové hrušce, nepokrytou hlavu vystavenu večernímu vánku. Při zběžném pohledu se zdálo, že je to hoch. Teprve po bedlivějším přihlédnuti bylo zjevné, že je to dívka. Náhle se naklonila vpřed a položila ruce na stříbrnou hřívu koně pod sebou.
JAZYK: CZ
POČET STRAN: 32 / 104
western, PDF - 4.52 Mb, DjVu - 4.73 Mb, DOCX - 0.50 Mb
- Kód: Vybrat vše
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět obsah kódu. Pro zobrazení se prosím přihlas nebo zaregistruj.
POZOR! NEPŘEJI SI, ABY BYLY MNOU VLOŽENÉ VĚCI KÝMKOLI VKLÁDÁNY NA DIGI, TOTO STAČÍM SÁM!!!
od Nemo54 » 09 bře 2024, 18:47
NÁZEV: ZAVÁTOU STOPOU
AUTOR: N.H. Royna (Jan Hron)
ILUSTRACE: xxxxx
ZDROJ: vydavatel ''KVÁDR'' spol s r.o. Praha , Romány do kapsy č. 350 , vydaný 26.06.1942
POPIS: Natt Banner vstal s kavalce, na kterém se oblečen povaloval, a přiloudal se k oknu. Venku stále ještě lilo jako z převržené konve. Kapky, slévající se na zamlženém skle v úzké, živé praménky, stékaly na okenní rám, rozmazávajíce pohled na zasněžené dosud koruny nedalekého lesa.
POČET STRAN: 28 / 90
western, PDF - 3.87 Mb, DjVu - 3.98 Mb, DOCX - 0.31 Mb
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět obsah kódu. Pro zobrazení se prosím přihlas nebo zaregistruj.
POZOR! NEPŘEJI SI, ABY BYLY MNOU VLOŽENÉ VĚCI KÝMKOLI VKLÁDÁNY NA DIGI, TOTO STAČÍM SÁM!!!
od Nemo54 » 09 bře 2024, 18:48
NÁZEV: VELIKÉ STÁDO
AUTOR: A.B. Andy (Miloš Kosina)
ILUSTRACE: xxxxx
ZDROJ: vydavatel ''KVÁDR'' spol s r.o. Praha, Romány do kapsy č. 399 , vydaný 12.05.1944
POPIS: Jupp Morris se posadil na lůžku. Měl oči dokořán, ale viděl kolem sebe jenom nepříjemnou šeď, plnou černých kruhů a tmavých, modrých teček, A přece se jasně pamatoval na místnost, do které byl krátce po půlnoci odnesen; věděl, že je to malá čtvercová cela s hliněnou omítkou, malinkým okénkem skoro až u stropu a nízkou pryčnou v rohu.
POČET STRAN: 28 / 80
western, PDF - 3.50 Mb, DjVu - 2.16 Mb, DOCX - 0.26 Mb
od Nemo54 » 01 dub 2024, 19:48
NÁZEV: MATČIN VÝKŘIK
AUTOR: H.G. Carlysle (Helen Grace Carlislerová)
ILUSTRACE: Dr.Fischer
PŘEKLAD: Olga Komárková
ZDROJ: Nakladatelství Zdeněk Holfeld , Praha I., Romány do kapsy č. 002, vydaný 20.06.1935
POPIS: Maminka chtěla, abych se učila psát na stroji, ale připadalo mi to tak těžké a pak – trochu jsem se stroje bála. Dělal takový hluk! Proto jsem ji požádala, abych raději směla jít pracovat do Landryho obchodu. Potřebovali dívku do pokladny, a proto mne vzali okamžitě. Maminka byla zklamána, protože si myslela, že psaní na stroji je něco vyššího než být pokladní; nemohla jsem si však pomoci, protože psací stroj vypadal tak složitě a jeho hluk mne děsil.
POČET STRAN: 52 / 141
melodramatický, PDF - 9.27 Mb, DjVu - 4.96 Mb, DOCX - 1.01 Mb
od Nemo54 » 01 dub 2024, 19:49
NÁZEV: JEDNO SRDCE PRO DVA
AUTOR: Cläre Türk
ILUSTRACE: H.Patočka
PŘEKLAD: Jarmila Dobrovská
ZDROJ: Nakladatelství Zdeněk Holfeld , Praha I., Romány do kapsy č. 010, vydaný 15.08.1935
POPIS: U každého ženského stvoření projevuje se zlost jiným způsobem. Když se hospodyně dra Vanloo přiblížila ke stolu, kde byl právě podáván čaj, a pohlédnuvši na něho svýma něhyplnýma očima, podala mu s několika šeptem pronesenými slovy omluvy dopisy, aby se hned nato lehkým, houpavým krokem vzdálila z jídelny, dosáhl Hansin vztek právě bodu varu. A explodoval. Krátce rozhodnuta, popadla Hansi první talíř, který jí přišel do ruky, a mrštila jím prudkým rozmachem ke dveřím pokoje, takže se s třeskotem rozbil na tisíc kusů.
POČET STRAN: 52 / 125
melodramatický, PDF - 6.30 Mb, DjVu - 3.48 Mb, DOCX - 1.51 Mb
od Nemo54 » 01 dub 2024, 19:49
NÁZEV: POKLAD PADOGY
AUTOR: Paule Bayle
ILUSTRACE: K.Pillmann
PŘEKLAD: Cyril Nováček
ZDROJ: Nakladatelství Zdeněk Holfeld , Praha I., Romány do kapsy č. 035, vydaný 06.02.1936
POPIS: Roku 18… byla neobyčejně skvělá společenská sezóna. Státy vybraly své nejlepší muže a vyslaly je do hlavního města Nebeské říše. Slavnosti následovaly rychle za sebou. Vozy mířily v dlouhých řadách k diplomatické čtvrti a stály v několika řadách před mezinárodními budovami, které se prostíraly mezi přístavem Hatamenem a červeným císařským městem, záříce svými osvětlenými okny.
POČET STRAN: 52 / 137
detektivní, PDF - 8.41 Mb, DjVu - 4.29 Mb, DOCX - 0.78 Mb
od Nemo54 » 01 dub 2024, 19:50
NÁZEV: VÝKŘIK ZE TMY
AUTOR: Petr Kalina (Jaroslav Pokorný)
ILUSTRACE: Č V 36
ZDROJ: Nakladatelství Zdeněk Holfeld , Praha I., Romány do kapsy č. 044 , vydaný 09.04.1936
POPIS: Velkoobchodník komerční rada Moravec popíjel roztržitě kávu, dívaje se při tom na svou mladou ženu Vlastu. »Není ti něco, drahoušku?« zeptal se a jeho ruka se hnula k její. Paní Vlasta, v jejíž tváři obrážel se jakýsi neklid, sebou hnula a nutila se do usmání. »Trochu mne bolí hlava.« A když uviděla znepokojení v mužových očích, zesílila úsměv. »Ne, Karle, nic to není, jen ta hlava.« »Nechceš tedy, abych zavolal lékaře?«
POČET STRAN: 52 / 138
detektivní , PDF - 10.5 Mb, DjVu - 6.53 Mb, DOCX - 0.98 Mb
od Nemo54 » 01 dub 2024, 19:51
NÁZEV: KRYSA PRAŽSKÉ BURSY
AUTOR: Oskar Braun
ILUSTRACE: Č V 36
ZDROJ: Nakladatelství Zdeněk Holfeld , Praha I., Romány do kapsy č. 047 , vydaný 30.04.1936
POPIS: Prohledal jsem celý byt a abych nemusel proklínati jen svoji lehkomyslnost, se kterou jsem včera propil a utratil ve společnosti sobě rovných ničemů poslední peníze – pustil jsem si veselou půlhodinku, vysílanou rozhlasem. Při takovémto programu se dá zapomenouti na všechny hořkosti světa a osudu, protože ze všech veselých půlhodinek světa je ta pražská nejtrpčí a nejbolestnější.
POČET STRAN: 52 / 124
špionážní, PDF - 12.1 Mb, DjVu - 6.22 Mb, DOCX - 1.38 Mb
od Nemo54 » 01 dub 2024, 19:51
NÁZEV: EBENOVÁ SKŘÍŇKA
AUTOR: J.S. Fletcher
ILUSTRACE: FF
PŘEKLAD: F.Světnička
ZDROJ: Nakladatelství Zdeněk Holfeld , Praha I., Romány do kapsy č. 069 , vydaný 01.10.1936
POPIS: Se Sirem Johnem Allerdale jsem se setkal poprvé v hale vybraného hotelu v londýnské čtvrti West End. Bylo to asi začátkem října 1935. Koncem onoho měsíce byl již Sir John mrtev a pohřben. Zemřel náhle a jeho smrt byla provázena takovými okolnostmi, že bylo nutno zavésti vyšetřování. Porota, sestavená z nájemců, a ze sousedů zesnulého, vynesla rozsudek, že jeho smrt byla zaviněna nešťastnou náhodou. Přes to mnoho lidí v okolí pevně věřilo, že Sir John byl úkladně zavražděn.
POČET STRAN: 52 / 139
detektivní, PDF - 5.49 Mb, DjVu - 2.35 Mb, DOCX - 0.76 Mb
od Nemo54 » 01 dub 2024, 19:52
NÁZEV: ZLATÉ OSTRUHY
AUTOR: Max Brand (Frederick Schiller Faust)
ILUSTRACE: M. Lesná-Krausová
PŘEKLAD: J.Příbramský
ZDROJ: vydavatel ''SBĚRATEL'' spol s r.o. Praha, Romány do kapsy č. 152 , vydaný 05.05.1938
POPIS: San Whiskey byl americký název pohraničního města španělského jména. Nikdy jsem nezvěděl jeho pravého jména nebo jsem je zapomněl. Ačkoli jsem tam byl velmi často. Tentokráte jsem přišel v noci. Bylo mnoho příčin, proč jsem tam neměl chodit, jedna z nich byl maršál Chip Werner a jeho pěkní chlapci. Byl pouze jediný dobrý důvod, proč jsem tam měl jít. To bylo, že jsem toužil natáhnout nohy pod stůl a jíst.
POČET STRAN: 52 / 109
western, PDF - 6.18 Mb, DjVu - 4.18 Mb, DOCX - 0.66 Mb
Zpět na E Book - Literatura v jazyku CZ/SK