Ryan, Patrick - Jak jsem vyhrál válku
Veškerá literatura v českém nebo slovenském jazyku
Moderátor: Nemo54
Ryan, Patrick - Jak jsem vyhrál válku
od mencak » 26 zář 2014, 18:24
Patrick Ryan
Jak jsem vyhrál válku
Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román z roku 1963, v němž válku bere vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody, si od svého prvního českého vydání získal řadu příznivců i u nás a stal se knihou, kterou lze bez váhání označit za kultovní. Ač svérázný důstojník zůstává na stránkách příběhu naivně přesvědčen o bezpodmínečné oddanosti své jednotky, je stále více zřejmější, že zásady vojenské taktiky se tu spíše než v boji za Krále a Vlast uplatňují při zápolení o zdroje alkoholického či erotického uspokojení. Donkichotský Goodbody se během několikaleté anabáze snaží vrátit válce její důstojnost, ale čtenář záhy pochopí, že jde o absurdní počínání - válka je beznadějně směšnou záležitostí a smích je také to jediné, čím ji lze porazit.
- Kód: Vybrat vše
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět obsah kódu. Pro zobrazení se prosím přihlas nebo zaregistruj.
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět obsah kódu. Pro zobrazení se prosím přihlas nebo zaregistruj.
Naposledy upravil Nemo54 dne 20 pro 2015, 11:09, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněny mrtvé linky a nefunkční ikonky linků
Důvod: odstraněny mrtvé linky a nefunkční ikonky linků
Příspěvek: 1
• Stránka 1 z 1
Zpět na E Book - Literatura v jazyku CZ/SK