Třináctka ze Staré čtvrti
Veškeré komiksy
Moderátor: Nemo54
Třináctka ze Staré čtvrti
od Nemo54 » 06 bře 2018, 12:53
PŘELOŽENÝ NÁZEV: TŘINÁCTKA ZE STARÉ ČTVRTI
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: Třináctka ze Staré čtvrti
SCÉNÁŘ: Pavel Toufar podepsáno T. Pavel
KRESBA: Jiří Petráček
ZDROJ: časopis SEDMIČKA - 1 až 52/ roč.15 1981 – 82; 1 až 52/ roč.16 1982 – 83; 1 až 52/ roč.17 1983 – 84 + titulní strana č.52 ročník 14
POPIS: K tomuto seriálu vyšla i titulní strana ve formě jednostránkové upoutávky v posledním prázdninovém dvojčísle.
Petr Jareš se přestěhoval do Staré čtvrti a téměř okamžitě se střetl s partou místních chuligánů, zvaných dle staré míčové hry, Vracenkáři. Po seznámení s tajemným zachráncem Frantou Rezkem a posléze dvojicí výborných spolužáků - agresivní Vaniš a vyděrač Rada, nachází nové kamarády v turistickém vodáckém pionýrském oddílu Třináctka a prožívá s ním tři roky činnosti, výprav a táboření v zimě i v létě.
Prostředí starého města, chodby a sklepení opuštěného kláštera, uličky, zapadlé plácky a zákoutí staré čtvrti, loděnice, opuštěná chata na ostrově uprostřed řeky, krajina letních táborů, horská chata – to všechno připomíná atmosféru foglarovek, ale bohužel jsou osmdesátá léta a ty dobrodružství, které hrdinové prožívají už jsou taková všední a obyčejná...
Při souborném čtení mi teď po letech vyznívá lépe, ale stále poněkud únavně. Povinná všudypřítomná ideologie v seriálu občas vykukuje, zejména při výchově jisker. Zdeněk Šimák je takový „Rychlonožkový typ“ a co jsem jakžtakž odpustil Zrzkovi od Strážců, tak tady už toho bylo na mě moc...
TYP: BAREVNÝ
POČET STRAN: 160
JAZYK: CZ
komiks upraven , cbr , 343.0 Mb
- Kód: Vybrat vše
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět obsah kódu. Pro zobrazení se prosím přihlas nebo zaregistruj.
POZOR! NEPŘEJI SI, ABY BYLY MNOU VLOŽENÉ VĚCI KÝMKOLI VKLÁDÁNY NA DIGI, TOTO STAČÍM SÁM!!!
Příspěvek: 1
• Stránka 1 z 1